“2021 показав всі слабкі сторони бізнесу та перевірив партнерство на міцність.” Олександр Гунія – керівник компанії ABC Technics – офіційного представника Kale Kilit в Україні.

Ми завжди з великим задоволенням прямуємо до сонячної Одеси для того, щоб проаналізувати ситуацію на дверному ринку та, звичайно, зустрітися з нашими надійними партнерами – компанією Kale Kilit Україна. Наша нещодавня поїздка не стала винятком, і ми вивідали в Олександра Гунія дещо цікаве. Деталі інтерв’ю читайте нижче.

Яка, на Вашу думку, зараз ситуація на дверному ринку України? 

На сьогодні всі виробники дверей потрапили до складної ситуації у зв’язку з дефіцитом сировини та зростанням цін. Відповідно зростання цін відбилося на вартості готового продукту, і сьогодні вхідні двері в середньому коштують 15–16 тис. грн. Таке стрімке зростання викликало шок не тільки виробників, а й кінцевих споживачів. Звичайно, це відображається і на наших продажах, адже нині ніхто не готовий заморожувати кошти і класти замки на склад про запас, їх беруть виключно під конкретні замовлення. Попри це ми стабільно підтримуємо складську програму, щоб оперативно забезпечувати потреби кожного покупця.

Якщо говорити про те, з якими результатами завершиться 2021 рік для дверного бізнесу, то я вважаю, що станеться перерозподіл ринку, і одні зможуть суттєво прирости, водночас як інші здадуть свої позиції. 

Як змінилися ціни на Ваш продукт, та яка ситуація з продажами? 

Із подорожчанням металу сталося зростання цін і на фурнітуру. Якщо донедавна постачальники намагалися стримувати подорожчання, то нині це неминуче. Ми не виняток, і відбулося зростання цін на замки Kale Kilit приблизно на 10%. Якщо оцінювати обсяги продажів за останнє півріччя, то ми маємо всі шанси закрити 2021 на рівні 2020, а то й з приростом.  

Що Ви принципово змінили в роботі з клієнтами 2021 року?

Ми у сьогоднішній ситуації не залишилися осторонь загальної проблематики ринку, і створюємо максимально гнучкі домовленості з кожним партнером, щоб допомогти пройти цей етап максимально безболісно. Було розроблено спеціальні пропозиції, акції, індивідуальні програми. Ми чітко розуміємо, що від нашої підтримки і злагодженої роботи сьогодні залежить наше спільне завтра, тому робимо все можливе, щоб підтримати українського виробника дверей. 

Як Вам сьогодні вдається долати всі складнощі та розвиватися?

Завдяки команді. Команду я збирав роками і сьогодні пишаюся результатами та відданістю кожного. Ми маємо чітке бачення, куди рухатися, і тому всі знають цілі, виконують поставлені завдання та працюють на загальний результат. У компанії завжди було негласне правило, що всі мають достойно заробляти. Це можливо лише за рахунок динамічних продажів, тому наша зіркова команда не збавляє темпів, чує клієнта і включається в усі питання розробки програм розвитку партнерів. Пишаюся кожним!

Окрім ситуації на ринку, ми ще багато говорили про наші спільні плани з Kale Kilit Україна та ABC Group, ідеї та бачення майбутнього. Щиро вдячні Олександру Гунію за гостинність та відвертість. Цінуємо наше партнерство, перевірене часом! 

Якщо підбити підсумки, то вкотре переконуємося, що підтримка, спілкування та готовність до компромісів можуть допомогти подолати будь-які складнощі.  

Розвитку всім!